FB

May 12, 2022 | 11:10

Këto shenja tregojnë se është koha për të lënë vendin tuaj të punës…

Shumë prej nesh ndihen të mbingarkuar pas një jave të gjatë pune dhe madje mund të dëshirojnë t’i lëmë fare punën, por ku është kufiri midis një vendi tipik pune dhe atij që ndikon negativisht në shëndetin tuaj mendor?

stressed

Vendet toksike të punës ekzistojnë në çdo fushë, dhe ato mund të jenë të lehta për t’u justifikuar ndërsa jeni duke punuar në to, por ka shumë shenja paralajmëruese se vendi juaj i punës po ju dëmton.

Këtu janë 4 shenjat që thonë për të lënë vendin tuaj toksik të punës:

  1. A e tejkalojnë nivelin tuaj të produktivitetit pritshmëritë e menaxherit tuaj?

Menaxherët që grumbullojnë qëllimisht 10 deri në 12 orë punë në një ditë pune tetë orëshe, nuk janë menaxherë që ia vlen të drejtojnë një kompani. Nëse mbikëqyrësi juaj qorton “mungesën e produktivitetit” tuaj, por ju dhe kolegët tuaj nuk mund t’i përfundoni projektet sipas planit, atëherë vendi juaj i punës ka të ngjarë të përfitojë nga ju.

  1. A ndihet ekskluzive kultura e kompanisë suaj?

Vendet toksike të punës mund të jenë plot hierarki, favorizime dhe madje edhe nepotizëm, dhe ato mund t’ju kërkojnë të përshtatni një imazh të caktuar për të mbajtur punën tuaj. Nëse punoni vazhdimisht me cilësi më të lartë se disa nga kolegët tuaj të punësuar, por shihni se kolegë me performancë më të ulët dhe më pak të orientuar nga ekipi marrin promovime në vend të jush, mund të mendoni të largoheni dhe të kërkoni një punë diku tjetër.

  1. A ndiheni vazhdimisht të mikromenaxhuar?

Vendet e punës që mund të dëmtojnë shëndetin tuaj mendor zakonisht janë plot me shefa të cilët vazhdimisht kritikojnë punën e punonjësve të tyre dhe flasin mirë me punëtorët. Nëse drejtuesit tuaj më të lartë kontrollojnë vazhdimisht punën tuaj dhe këmbëngulin që po e bëni punën tuaj gabimisht, edhe kur i ndiqni udhëzimet e tyre deri në shkronja, është e lehtë të ndiheni të mundur, të shqetësuar dhe të mpirë emocionalisht gjatë ditës së punës.

  1. A e mban punëdhënësi juaj pagesë?

Një nga shenjat më të qarta të një vendi pune toksik është se punëtorët pothuajse kurrë nuk marrin pagën e tyre në kohë. Nëse ju thuhet se paguheni çdo javë ose çdo javë, por çeqet tuaja nuk dërgohen kurrë në kohë, vendi juaj i punës është i pandershëm – dhe mospasja e aksesit të besueshëm në pagën tuaj mund të jetë jashtëzakonisht stresuese.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi themindsjournal.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top