FB

June 20, 2022 | 10:20

Kur është shumë e rrezikshme të shkosh në punë…

Kthimi në zyrë është një perspektivë shqetësuese. “Ankthi është gjëja e parë që më shfaqet kur mendoj për të,” thotë punonjësi i shëndetit mendor, i cili jeton në Montreal, Kanada.

Një pakicë e larmishme

Njerëzit me imunitet të kompromentuar kanë një sistem imunitar të dobësuar për arsye të ndryshme, duke përfshirë sëmundje afatgjata ose afatshkurtra, paaftësi ose trajtime të vazhdueshme mjekësore, si kimioterapia. Ky sistem imunitar i dobësuar do të thotë se ata kanë më shumë gjasa të zhvillojnë sëmundje serioze nëse infektohen me Covid-19 dhe mund të jenë më pak të mbrojtur nga vaksinat kundër Covid-19. Në SHBA, dihet se rreth 3% e popullsisë (ekuivalente me pothuajse 10 milionë njerëz) janë të imunokompromentuar mesatarisht ose rëndë. Një përqindje më e vogël e të gjithë njerëzve me imunitet të komprometuar do të jenë gjithashtu punëtorë, sepse shumë nga ata me sistem imunitar të dobësuar ka të ngjarë të jenë njerëz të moshuar ose shumë të sëmurë për të punuar.

Nuk ka opsione ‘të mira’?

Tani për tani, shumë organizata po përpiqen të lundrojnë në të njëjtat sfida: pas punës me kohë të plotë në distancë, a duhet punëtorët të kthehen në zyrë dhe si duhet të organizohet ky kthim në zyrë? Më tej, si mund kompanitë të krijojnë politika që janë sa më gjithëpërfshirëse të jetë e mundur? Kjo pyetje hedh një tjetër pikëllim në punë, pasi është e vështirë – nëse jo e pamundur – të hartohet një plan që funksionon për të gjithë. Për kompanitë, nuk ka opsione të lehta, veçanërisht pasi nuk ka asnjë precedent se si të trajtohet një situatë si kjo. Shumë kompani po kundërshtojnë politikat “një rregull për të gjithë” të zakonshme përpara pandemisë, ku të gjithë punëtorët pritet të vijnë me kohë të plotë. “Disa organizata thonë, mirë, thjesht duhet të vishni një maskë, dhe shumë njerëz me imunitet të komprometuar i drejtohen kësaj sepse mendojnë se nuk kanë zgjidhje tjetër,” thotë Praslova.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.bbc.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top