FB

May 10, 2022 | 10:05

Ky truk do t’ju ndihmojë për të qetësuar fëmijën tuaj kur është i mërzitur

Fëmijët janë të ndërlikuar, përsa i përket rritjes së tyre. Shpeshherë emocionet e tyre ndryshojnë nga momenti në moment, por çfarë duhet të bëjmë ne si prindër në mënyrë që ta qetësojmë fëmijën tonë në raste të tilla?

emotional_20161101

Qasja “provo këtë së pari”

Shumica e të rinjve pushtohen nga emocionet e tyre dhe rregullisht u kërkojnë prindërve të rregullojnë gjërat, edhe kur nuk mund të artikulojnë pse, si ose çfarë duhet rregulluar. Ja diçka që mund të bëni për të zbutur këtë sjellje në shtëpinë tuaj. Dëshpërimi i paqartë i fëmijës suaj mund t’ju bëjë të pafuqishëm për ta ndihmuar. Për shembull, imagjinoni që fëmija juaj të kthehet në shtëpi me lot pas një dite të vështirë. Ju pyesni se çfarë nuk shkon, por ata nuk munden ose nuk do të artikulojnë. Sigurisht, ju dëshironi t’i bëni ata të ndihen më mirë, por nuk dini çfarë të bëni. Në vend që të merrni mbi supe barrën e zbulimit të këtij misteri dhe më pas të kuptoni se çfarë mund ta përmirësojë atë, ju mund të thoni: “Më vjen keq që po kaloni një kohë të vështirë. Pse nuk e shikoni listën tënde të mendimeve dhe të zgjedhësh një “Çfarë duhet bërë për 20 minutat e ardhshme?” Çelësi i kësaj qasjeje është të ofrojë mbështetje, dhe në të njëjtën kohë të përcjellë besimin se fëmija juaj mund të kuptojë se si të ndihet më mirë. Kjo do t’i ndihmojë ata të zhvillojnë një besim se nuk janë në të vërtetë të pafuqishëm, edhe pse ndihen të mbingarkuar.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.mindbodygreen.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top