FB

May 10, 2022 | 10:15

Pse shumica e burrave pëlqejnë ‘femrat e komplikuara’

Femrat e komplikuara perceptohen si të paarritshme dhe arrogante nga shumë burra. Pse shumica e burrave pëlqejnë ‘femrat e komplikuara’ dhe disa madje janë të frikësuar prej tyre? Por ky nocion nuk është plotësisht i saktë. E vërteta është se gratë e komplikuara mbajnë standarde të larta dhe refuzojnë të bëjnë kompromis me to dhe burrat që vlejnë do të gjejnë gjithmonë rrugën drejt zemrave të tyre.

Mendoni se jeni “shumë e komplikuar” për të gjetur një burrë? Mendohu përsëri.

Një grua është e ndërlikuar për një arsye të mirë: të ndajë djemtë e egër, nevojtarë dhe të dëshpëruar nga i vetmi mashkull që mund ta dojë, ta adhurojë dhe ta vlerësojë në mënyrë unike. Ajo që meshkujt i referohen si “luajtja e lojërave” është në fakt testim i pavetëdijshëm nga ana e një gruaje. Është aq e pavetëdijshme sa nuk e kupton se po e bën atë.

Këto teste janë mundësi që një djalë të fillojë të tregojë se ai është “I vetmi”, njeriu që është i përkushtuar dhe i përqendruar tek ajo mbi të gjithë të tjerët dhe do ta mbrojë atë, do ta dojë dhe do t’i përkushtohet besnikërisht asaj dhe vetëm asaj.

 Ja si duket kjo në jetën reale:

Një çift ka dalë në një takim për të parë një film. Është vonë dhe ka rënë borë e lehtë gjatë shfaqjes së filmit. Ata erdhën me automjete të ndryshme, parkuan në anët e kundërta të parkingut dhe tani ata po planifikojnë të shkojnë në një restorant për të vazhduar mbrëmjen e tyre. Kur e kuptojnë se kanë parkuar në anët e kundërta, ai ofrohet ta çojë deri te makina e saj.

  • Ajo thotë: “Jo, është mirë. Ju keni parkuar në anën tjetër të rrugës. Do të takohemi në restorant për pak minuta.
  • Çfarë dëgjon: “Unë vlerësoj që jeni zotëri aq sa të ofroheni, por unë jam mirë,” dhe kështu ai e përqafon atë dhe shkon drejt makinës së tij.

Ai sapo dështoi në test. Ironikisht, ajo mund të mos e kuptojë se i kishte dhënë atij mundësinë për të demonstruar nëse ai është lloji i mashkullit që ajo kërkon.

Një përgjigje më e mirë mund të ishte: “Nuk është problem, pasi ti ke veshur taka dhe duke qenë se rruga është e rrëshqitshme, jam i lumtur që eci me ju. Do të të çoj në makinën tënde dhe më pas mund të shkoj të marr makinën time. Për më tepër, do të keni nevojë për dikë që të pastrojë borën nga makina juaj ndërsa ju e ngrohni atë.”

Jo vetëm që do ta kishte provuar veten të ishte një zotëri, por do të kishin pasur mundësinë të krijonin pak shije fizike ndërsa ecnin krah për krah. Blloqet e pavetëdijshme që ajo ka vendosur, “A do ta lejoj këtë djalë të ketë akses në mendjen, trupin dhe shpirtin tim?” kanë filluar të hapen.

Një grua duhet të ndiejë se një burrë e di nevojën e saj për t’u adhuruar dhe mbrojtur. Burrat e evoluar janë të aftë për këtë, ata që ende bëjnë punën e tyre nuk janë. Një grua e mençur pret burrin që i kalon këto teste. Derisa një burrë të jetë në gjendje t’i lexojë këto shenja dhe t’i kalojë testet, ai nuk është në gjendje të krijojë një hapësirë që e bën një grua të ndihet e adhuruar dhe “bravat” për trupin dhe zemrën e saj do të mbeten të mbyllura.

Një grua që kënaqet me një djalë që është thelbësisht i denjë, por që dështon në këto teste, përfundimisht do të zhgënjehet – jo sepse ai nuk ka potencialin për të qenë një partner i mirë, por sepse nuk është ende plotësisht i pjekur.

Një grua që mban standarde të larta është ajo që tërheq burra të gatshëm të bëjnë punën dhe të kuptojnë se si të krijojnë një lidhje. Ajo është e bindur se do të përfundojë me një burrë të mrekullueshëm në vend të një nevojtari a të eksituar.

 

Përgatiti: A.N | Burimi / https://themindsjournal.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top