FB

April 3, 2021 | 8:20

Llojet e dhimbjes që janë të lidhura drejtpërdrejt me gjendjet emocionale

Një nga gjërat që mjekësia perëndimore injoron është lidhja midis trupit dhe mendjes sonë, shpirtit dhe emocioneve tona. Qenia njerëzore ndonjëherë i nënshtrohet lidhjeve midis trupit dhe emocioneve të tij, por shumë prej nesh nuk i japin rëndësi këtij fenomeni.

  1. Dhimbje koke

Dhimbjet e kokës mund të shkaktohen nga stresi i grumbulluar gjatë gjithë ditës. Merrni pak kohë për t’u çlodhur dhe përpiquni të lehtësoni stresin çdo ditë.

  1. Dhimbje në qafë

Nëse keni dhimbje në qafë, keni problem të harroni të tjerët ose veten. Nëse ndjeni një dhimbje në qafën tuaj, përpiquni të mendoni për gjërat që doni për njerëzit.

  1. Dhimbje në shpatulla

Dhimbja e shpatullave tregon se po mbani shumë barrë emocionale. Mundohuni të zgjidhni problemet tuaja dhe t’i ndani ato me njerëzit rreth jetës tuaj.

  1. Dhimbje në pjesën e sipërme të shpinës

Dhimbja në pjesën e sipërme të shpinës tregon se nuk ndiheni të dashur. Nëse jeni beqar, është koha të organizoni disa takime.

  1. Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës

Dhimbja në pjesën e poshtme të shpinës tregon se shqetësoheni shumë për paratë.

  1. Dhimbje në bërryla

Dhimbja në bërryla tregon se nuk jeni në gjendje të bëni ndryshime në jetën tuaj. Nëse krahët tuaj janë të ngurtë, mbase edhe jeta juaj është kështu.

  1. Dhimbje në duar

Dhimbja e duarve tregon se nuk jeni në gjendje të lidheni siç duhet me të tjerët. Mundohuni të krijoni miq të rinj, të drekoni me një koleg dhe të njihni njerëz të rinj.

  1. Dhimbje në ijë

Dhimbja në ijet tuaja mund të thotë që keni frikë të lëvizni dhe të bëni gabime. Jeni shumë të kujdesshëm kur përpiqeni të merrni vendime.

  1. Dhimbje në gjunjë

Dhimbja e gjurit mund të nënkuptojë që egoja juaj është shumë e madhe dhe se mendoni shumë për veten tuaj. Mundohuni të jeni më të përulur, vullnetar, të jeni më njerëzorë.

 

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top