Dëshmi

January 31, 2023 | 9:25

Mrekullia / Vajzat binjake të bashkuara ndahen me sukses falë një operacioni të rrallë

Mjekët në Qendrën Mjekësore të Fëmijëve Cook në Fort Worth, Teksas, kryen një operacion të suksesshëm për të ndarë binjakët e bashkuar në një procedurë që zgjati 11 orë dhe përfshiu 25 profesionistë mjekësorë.

James Finley dhe Amanda Arciniega nga Saginaw, Teksas, janë prindër të vajzave binjake AmieLynn dhe JamieLynn, të cilat kanë lindur tetorin e vitit të kaluar.

Vetëm një në çdo 200,000 lindje rezultojnë në binjakë të bashkuar. AmieLynn dhe JamieLynn u bashkuan nga pjesa e poshtme e kockës së gjoksit me kërthizën dhe kishin të njëjtën mëlçi, duke krijuar një sfidë për mjekët që përpiqeshin t’i ndanin.

“Nuk ka asnjë libër mjekësor që do të hapni dhe thotë: “Hapi i parë: ndarja e binjakëve të bashkuar”. Kjo nuk ekziston për shkak se kjo është shumë e rrallë,” tha Dr. Ben Gbulie

Gjashtë kirurgë ishin në ekipin prej 25 profesionistësh mjekësorë të ngarkuar për të ndihmuar vajzat. Dr. José Iglesias udhëhoqi përpjekjen dhe tha se ajo tregoi se sa shumë mund të arrijë shpirti njerëzor dhe bashkëpunimi.

“Kjo është një testament për shpirtin njerëzor për të vazhduar kërkimin për të qenë në gjendje të kemi teknologjinë për të bërë gjëra të pabesueshme dhe komplekse,” tha ai.

Sa i përket rrugës përpara, Iglesias mbetet optimist

“Unë kam shumë shpresë se ata do të kenë një shërim të mirë dhe do të bëjnë jetë të shëndetshme në të ardhmen.Ata do të kenë një ngritje të vogël nga rikuperimi, por unë mendoj se ata do të jenë në gjendje të arrijnë atje përfundimisht, dhe shumë afër normales nëse jo plotësisht normale.”

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top