FB

May 10, 2022 | 10:22

Nga kuletat pa kontakt, te kuletat dixhitale: si po përshtatet shitja me pakicë me tendencat e reja

Fundi i vitit të kaluar ishte udhëzues për shitësit me pakicë. Muajt nga tetori deri në dhjetor kanë qenë tradicionalisht tremujori i artë i shitjeve me pakicë, duke mbuluar periudhat e blerjeve të së Premtes së Zezë dhe Krishtlindjeve. Por për shkak të pandemisë, dy tremujorët e fundit të artë kanë qenë si asnjë tjetër. Përveç përballjes me një sërë çështjesh të reja praktike kur bëhej fjalë për blerjet, konsumatorët dhe tregtarët njësoj rivlerësuan se si donin të jetonin, punonin dhe bënin pazar në të ardhmen.

mobile_wallet

Shndërrimi në blerje dixhitale

Trendi më i madh i shitjeve me pakicë i 18 muajve të fundit ka qenë shndërrimi i madh në dixhital. Mbyllja e përhapur e dyqaneve fizike – dhe shqetësimet shëndetësore rreth përdorimit të atyre që mbetën të hapura – shkoi përtej thjesht përshpejtimit të rritjes së tregtisë elektronike duke ndryshuar sjelljen e konsumatorëve të cilët përndryshe po zvarriteshin me kalimin në dixhital.

Pagesa pa kontakt është thelbësore

Sipas një raporti të vitit 2020 nga Barclaycard Business, 58% e konsumatorëve në Mbretërinë e Bashkuar do të braktisin një blerje nëse procesi i arkëtimit në internet është i ndërlikuar, ndërsa 44% do të heqin dorë nga blerja e diçkaje nëse nuk janë në gjendje të përdorin mënyrën e tyre të preferuar të pagesës. Kërkesa për një përvojë të qetë kur paguani, dhe për më shumë opsione pagese, shtrihet edhe në shitjen me pakicë të tullave dhe llaçit. Siç vë në dukje Cameron, prekja e një karte është “më mirë se prekja e një blloku fizik pas 50 personave para jush” – pavarësisht përpjekjeve më të mira për të mbajtur të pastër lexuesit e kartave, kjo u jep klientëve paqe mendore.

Ofroni zgjedhje pagese në arkë

Pa kontakt nuk është e vetmja teknologji e pagesave që është bërë më e rëndësishme që nga fillimi i pandemisë. “Ajo që ne kemi parë është se tregtarët dhe konsumatorët duan zgjedhje në arkë,” thotë Cameron. “Dhe banka e hapur është një nga zgjedhjet.” Banka e hapur ofron përfitime për të dyja palët në një transaksion. Në thelb është e ngjashme me një klient që transferon paratë drejtpërdrejt nga llogaria e tij rrjedhëse, e cila siguron kursime të mundshme për tregtarët dhe i ofron konsumatorit më shumë mbrojtje sesa një transfertë bankare.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.theguardian.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top