Mirëqenie

April 12, 2018 | 10:19

Nuk mërzitem më: Shikoj, mendoj dhe nëse duhet, largohem

Nuk zemërohem më: shikoj, mendoj dhe nëse duhet, largohem. Ndonjëherë kur na bëjnë të vuajmë, vendimi më i mençur është të largohemi. Për këtë arsye, ndarja emocionale është e rëndësishme për mirëqenien e psikikës.

Gjatë jetës, ne të gjithë përballemi me momente të zhgënjimit të thellë, të cilat na sjellin ndjenja të keqësimit dhe të zemërimit. Kjo gjë ndodh shpesh, megjithatë, zgjidhja më e mirë është shkëputja emocionale. Vetëm në këtë mënyrë do të jemi në gjendje të përballojmë vështirësitë me të cilat na ballafaqon jeta.

Lëvizni për të jetuar më mirë

Largimi në momente zemërimi është diçka që jo të gjithë mund ta bëjnë, pasi kërkon një nivel shumë të zhvilluar të pjekurisë psikologjike. Kur sheh që asgjë nuk vlen, zemërimi nuk të ndihmon. Në vend të zemërimit, problemi i vërtetë janë pasojat emocionale, plagët e shpirtit.

Kur një njeri i dashur na zhgënjen, na bën të sëmurë, fillojmë një efekt të bezdisshëm domino. Është sikur të gjitha emocionet negative përmbytin mendjen dhe trupin tonë, duke krijuar vështirësi të mëdha në ecjen përpara. Mburoja e vërtetë që mund të na mbrojë nga dhimbja është e ashtuquajtura shkëputje emocionale.

Si të zhvillohet shkëputja emocionale

Supozojmë se nuk ka shkurtesë. Të jesh në gjendje të ndahesh emocionalisht në fakt kërkon një rrugë të rritjes personale nuk është indiferencë. Ne duhet të jemi të pjekur, në gjendje të dallojmë atë që na bën të ndihemi mirë nga ajo që na bën të sëmurë. Në momentin kur mirëqenia jonë psikologjike kushtëzohet nga veprimet e të tjerëve, diçka nuk do të jetë e nevojshme.

Dhimbja emocionale: largimi është zgjidhja më e mirë

Siç është parashikuar në momentin kur mirëqenia jonë kushtëzohet nga veprimet e të tjerëve, është e nevojshme të shqyrtojmë veten: Pse jam i sëmurë? Çfarë mund të bëja për ta korrigjuar atë?

Nëse nuk mund të gjejmë përgjigje për këto pyetje apo nëse mënyra jonë e veprimit nuk na ndihmon, është e përshtatshme të largohemi emocionalisht.

Fillimisht largimi i vetes mund të duket i dhimbshëm, por ndonjëherë është zgjidhja e vetme për t’u përmirësuar. Ne duhet të mësojmë t’i besojmë vetes. Është e rëndësishme të marrësh përgjegjësinë, të kesh guximin të bësh zgjedhje. Kjo do të thotë rritje!

Marrëdhënie të gabuara: dobia e shkëputjes emocionale

Me ndarjen emocionale do të jemi në gjendje të kuptojmë se kush meriton vëmendjen dhe dashurinë tonë. Në të vërtetë, jo gjithmonë njerëzit që duam janë ata që na duan (ose të paktën nuk e bëjnë). Për çdo marrëdhënie, në fakt, duhet të luftojmë në dy dhe kjo nuk zbatohet vetëm për dashurinë. Në kuadër të miqësisë, në të vërtetë, dashuria duhet të tregohet, nëse jemi miq, por dashuria (dhe demonstrimet e dashurisë) janë indirekte atëherë çfarë miqësie është kjo?

Të largohemi nga ata që nuk na meritojnë: përparësitë

Të mësosh të ndahesh emocionalisht do të thotë të jeni në gjendje të dalloni atë që na bën të ndihemi mirë nga ajo që na bën të vuajmë. Largimi nga njerëzit që na bëjnë të vuajmë sjell përfitime në shëndetin tonë fizik dhe emocional. Në planin afatgjatë, në fakt, somatizmi i trupit dhe shqetësimet psikologjike, vuajtjet emocionale, bëhen probleme të vërteta fizike. Trupi ynë thith çdo gjë: energji pozitive dhe negative.

Kur jemi të frustruar, të shqetësuar, të zemëruar, janë prekur thellë organet tona (problemet kardiovaskulare, mosfunksionimi i mëlçisë, llogaritjet e fshikëzës së tëmthit, etj.). Të shkëputësh veten emocionalisht do të thotë t’i afrohesh vetes, ta vendosësh veten në krye, të bëhesh protagonist i vërtetë i jetës.

Rëndësia e një shkëputje të caktuar emocionale lidhet me fuqinë e emocioneve. Në momentin kur ne e lëmë veten të largohet nga emocionet ka shumë mundësi që ne të mos jemi shumë të qartë. Ne fillojmë të marrim vendime të nxituara që nuk janë të arsyetuara, instiktive, jo në përputhje me vullnetin tonë të vërtetë.

Falë ndarjes emocionale, do të arrijmë të kemi një qëndrim më koherent në atë se çfarë jemi dhe çfarë duam të jemi.

Përgatiti: Brikela Daci | Burimi / http://psicoadvisor.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com