FB

May 12, 2022 | 11:55

Për të gjetur ide të shkëlqyera, duhet të ndiqni vetëm këto 3 hapa

Nuk ka asnjë formulë të vetme magjike për gjenerimin e ideve të shkëlqyera. Por, ekziston një formulë magjike për të rritur gjasat që do të ndodhë. Dhe çelësi është ndërtimi i një kulture që stimulon motivimin e brendshëm të njerëzve në punën që ata po bëjnë.

shutterstock_129807620

Pa motivim të brendshëm dhe një kulturë që e mbështet atë, është shumë e vështirë — pothuajse e pamundur — të gjenerosh përparime thelbësore krijuese që e çojnë një kompani përpara.

Këshillë 1: Gjeni njerëzit e duhur

Bëni atë që mundeni për të maksimizuar shanset e njohurive krijuese duke gjetur njerëz që janë të apasionuar pas misionit dhe qëllimeve të organizatës suaj. Kjo, natyrisht, nuk është gjithmonë e lehtë për t’u konstatuar paraprakisht, dhe është gjithashtu e rëndësishme që të punësohen gjithashtu njerëz të talentuar. Por zakonisht ka mjaft njerëz të talentuar në linjë për të zgjedhur edhe pasionin.

Këshilla 2: Krijoni një kulturë që rrit lidhjen dhe pasionin e njerëzve në punë

Artikuloni për njerëzit tuaj se si ka kuptim puna që ata po bëjnë. Edhe nëse një programues thjesht po shkruan kodin, sigurohuni që ajo të dijë edhe pamjen më të madhe — si kodi që ajo shkruan do të kontribuojë në zgjidhjen e një problemi për të cilin ajo kujdeset thellësisht.

Këshilla 3: Krijo një sistem vlerësimi dhe shpërblimi që rrit motivimin e brendshëm

Sigurohuni që të krijoni një kulturë ku njerëzit marrin reagime konstruktive, të shpeshta dhe të sinqerta për përpjekjet e tyre. Për të mbështetur kreativitetin dhe motivimin e brendshëm, njerëzit duhet të dinë se përkushtimi që ata vënë në krijimin e ideve të tyre do të përmbushet me një nivel të barabartë drejtësie dhe përkushtimi në mënyrën se si ato vlerësohen dhe shpërblehen.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi themindsjournal.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top