FB

September 9, 2021 | 8:05

Përzierja e vaksinave të CanSinoBIO dhe Sinovac shkakton mbrojtje më të fortë se vetëm Sinovac

Një studim kinez, i cili vëzhgonte përzierjen e vaksinave COVID-19 tregoi se marrja e një doze përforcuese të vaksinës CanSino Biologics pas një ose dy dozave të vaksinës Sinovac Biotech dha një përgjigje shumë më të fortë të antitrupave sesa vetëm përdorimi i injeksionit Sinovac.

Studimi vjen menjëherë pas deklaratës së vendit për të  përdorur injeksione përforcuese në grupe të veçanta dhe shqetësimeve për zbehjen e mbrojtjes që ofrojnë vaksinat me kalimin e kohës. Pjesëmarrësit që morën një dozë përforcuese CanSinoBIO tre deri në gjashtë muaj pas dozës së dytë të Sinovac treguan një rritje mesatarisht 78-fish në neutralizimin e niveleve të antitrupave dy javë më vonë.

Në të kundërt, ata që morën një dozë përforcuese Sinovac treguan një rritje 15.2 herë në nivelet neutralizuese të antitrupave, thanë studiuesit nga autoritetet lokale të kontrollit të sëmundjeve, CanSinoBIO dhe institucionet e tjera kineze. Një dozë Sinovac e ndjekur nga një përforcues CanSinoBIO në intervale prej një ose dy muajsh çoi në një rritje 25.7-fish në nivelet neutralizuese të antitrupave, ndërsa dy doza të Sinovac shkaktuan një rritje 6.2-fish.

Studimi analizoi të dhënat nga rreth 300 të rritur të shëndetshëm të moshës 18-59 vjeç. Studimi nuk vlerësoi mbrojtjen e përforcuesve kundër COVID-19 dhe nuk testoi antitrupat neutralizues kundër variantit më të transmetueshëm Delta.

Më shumë se 1.4 miliardë doza të vaksinës Sinovac janë administruar globalisht, nga të cilat rreth tre të katërtat e tyre në Kinë. Kina, e cila ka mbajtur nën kontroll infeksionet lokale, ka vaksinuar plotësisht rreth 69% të popullsisë së saj.

 

 

Burimi / https://taboolanews.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top