FB

February 26, 2024 | 7:21

Posta / Kam nevojë për një këshillë për bashkëjetesën

 

Përshëndetje, kemi katër muaj që jetojmë bashkë, por sherret janë të shpeshta për shkak të rutinës të tij të duhanpirjes, edhe pse e pi në dritare, dhe unë kam reaksione për shkak të ndjeshmërisë së shumëfishtë kimike, kështu që ndihem keq nëse më afrohet. Më duket sikur më ngjeshet aroma në lëkurë dhe rroba. Shpesh i kam kërkuar ta lërë duhanin, por ai e bën një ditë dhe të nesërmen ia nis nga e para. Situata është stresuese për mua edhe sepse ai do shumë kontakt fizik, dhe unë kohët e fundit kam refuzuar për të mos pasur probleme.

hist

Përgjigje: Përshëndetje! Duke pasur parasysh që aroma e tymit mund të ndjehet, edhe nëse nuk jetoni bashkë, imagjinoj gjithashtu që kur vendosët të strehoheshit me të, besoj e kishit të qartë që ai pinte duhan. Mendoj para së gjithash se duhet të pyesni veten pse vendosët të jetoni me të, pavarësisht se e dinit që ai kishte këtë karakteristikë që ju shkakton kaq shumë telashe. Përtej kësaj, mendoj se është e rëndësishme të kuptoni se partneri juaj aktual ka një problem të madh me varësinë ndaj substancave. Nuk mund të mendohet se pa trajtim specifik ai mund të ndalojë duhanin, në të vërtetë rreziku është që ai të fillojë të ketë probleme me lloje të tjera të substancave psikoaktive: kanabis apo të tjera.

Në këtë drejtim, kontakti fizik është i rëndësishëm që ju të jeni të vetëdijshëm se, edhe mes partnerëve, nëse nuk ka pëlqim, është ngacmim seksual. Edhe nëse është një puthje. Ju keni të drejtë të refuzoni të keni kontakt fizik nëse aktualisht e refuzoni atë për ndonjë arsye. Sugjerimi është të kontrolloni nëse partneri juaj ka mundësinë të përfitojë nga terapia specifike psikologjike për varësinë nga substancat. Përndryshe, mund të kontaktoni një terapist privat i cili gjithashtu kujdeset për kryerjen e seancave specifike për të lënë duhanin.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top