FB

April 17, 2024 | 7:44

Posta / Lidhja ime mori fund, nuk doja të ndodhte dhe kjo më ka lënduar

 

Përshëndetje, e dashura ime më la më pak se një muaj më parë. Gjatë muajit para ndarjes, gjithçka po shkonte në mënyrë perfekte, marrëdhënia jonë po shkonte pa probleme. Pastaj rreth 2 javë para ndarjes shoh që ajo fillon të sillet në mënyrë të çuditshme, shpesh e pyes se çfarë nuk shkon, por ajo gjithmonë më përgjigjet se është thjesht në ankth për një test që duhej të merrte pjesë. Edhe pse ajo vazhdon të më mashtrojë, unë vazhdoj ta mbështes dhe ta ndihmoj me studimet derisa java e konkursit të më kërkojë pushim. Pastaj sapo kthehet më lë.

Burrë

Ajo më tha se kishte një sërë gjërash që e bënë të humbiste ndjenjat e saj ndaj meje, si për shembull fakti që gjatë muajit të kaluar ne pamë pak njëri-tjetrin (isha në seancë dhe duhej të studioja, ajo, në përveç përgatitjes për testin nuk bëri kushedi çfarë) dhe fakti që shpesh e bëja të vinte në shtëpi fshehurazi pa u thënë asgjë prindërve të mi për faktin e thjeshtë se ajo ndihej si një pengesë në sytë e prindërve të mi për studimet e mia, por nëse unë po të kishte folur për këtë do ta kisha braktisur menjëherë këtë zakon duke e ditur se do ta kishte shqetësuar.

Ajo nuk më foli kurrë për asgjë, më tha gjithçka në të njëjtën ditë që më la. Ajo më tha se tani dëshiron të jetë vetëm dhe të përqendrohet te vetja dhe se ka pasur një marrëdhënie të mrekullueshme me mua, por me sa kuptoj unë tashmë është duke u takuar me një djalë tjetër që e ka takuar vetëm së fundmi. Mua më duket absurde të mbyll një lidhje për këto arsye dhe nuk e di nëse ta besoj apo jo por nuk e di pse ndihem fajtore, sikur të ishte faji im që e mbylla lidhjen. Unë kujdesesha shumë për të dhe bëra gjithçka për të dhe për gjithçka isha gjithmonë gati ta dëgjoja dhe t’i vija në ndihmë, por ajo nuk më foli kurrë për këto gjëra. Nuk e di çfarë kam bërë gabim dhe kam mijëra dyshime që më kaplojnë që nuk mund t’u përgjigjem sepse vërtetë ishim shumë mirë bashkë, e kuptoj që ndjesat ndryshojnë por mbyllja e një lidhjeje për një kohë kaq të shkurtër më duket absurde.

 

Përgjigje: Duket sikur jeni në një periudhë të vështirë emocionale pas ndarjes nga e dashura juaj. Është e zakonshme të ndiheni të hutuar dhe të përballeni me një sërë ndjenjash pas një ndarjeje, sidomos kur nuk e kuptoni tërësisht arsyen pse ndodhi ajo. Është e rëndësishme të mos harroni se ndjenjat tuaja janë të rëndësishme dhe të përpiqeni të menaxhoni këto emocione në mënyrë të shëndetshme. Për të filluar, është e rëndësishme të pranoni dhe të respektoni vendimin që ajo ka marrë për të mbyllur lidhjen. Edhe pse për ju mund të duket absurde, për të ishte një vendim që ndoshta e kishte menduar me kujdes. Ndërsa është e vështirë të pranosh një situatë të tillë, është e rëndësishme të ndjeheni i lirë për të shprehur ndjenjat tuaja dhe të kuptoni se çfarë ndodhi.

Nëse keni nevojë, është gjithashtu e dobishme të kërkoni ndihmë nga miqtë apo familjarët tuaj për t’i ndihmuar në këtë periudhë të vështirë. Duke ndarë mendimet dhe ndjenjat tuaja me ta, mund të ndiheni më të lehtësuar dhe të merrni perspektivë të re në situatën tuaj. Ndoshta nuk do të jeni në gjendje të kuptoni plotësisht arsyet e ndarjes tani, por me kohë, gjërat do të bëhen më të qarta dhe do të jeni në gjendje të vazhdoni përpara. Ndërkohë, jepni vetes kohë për t’u shëruar dhe për të reflektuar mbi marrëdhënien tuaj dhe përvojën që keni pasur. Gjithashtu, mos harroni se çdo ndarje është një mësim për të ardhmen dhe ju mund të rriteni nga kjo përvojë.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top