FB

June 16, 2022 | 10:10

Pse meshkujt janë më romantikë se femrat?

Studimet kanë treguar se meshkujt janë më romantikët në një çift. Le të zbulojmë pse…

Dita e Shën Valentinit kalon, por dashuria duhet të mbetet, ndaj pyesim veten: kush është më romantik mes grave dhe burrave? Ne femrat dukemi më shumë të lidhura me detajet, me kujtimet plot imazhe dhe palpitacione nostalgjike, por çuditërisht edhe meshkujt nuk janë më pak dhe janë romantikë në mënyrën e tyre. Ka me të vërtetë një mijë mënyra në të cilat një burrë mund t’i tregojë romancën e tij gruas që dashuron: nga dhurimi i një buqete të bukur me lule, te organizimi i një fundjave surprizë në një vend ku nuk keni qenë kurrë bashkë…

Çfarë thotë shkenca?

Sipas një studimi të kryer nga hulumtuesit në MIT (Instituti i Teknologjisë në Masachusetts) mbi një kampion burrash të moshave të ndryshme, këta kanë treguar, pasi iu nënshtruan testeve të ndryshme psikologjike, të jenë po aq romantikë dhe emocionalisht të përfshirë në një nivel sentimental sa gratë. Kur shqiptoni frazën magjike “Të dua” ju hyni në një dimension të ndryshëm nga ai që i paraprin kësaj fraze, në të cilin jeni i lidhur në një mënyrë të caktuar me tjetrin, shprehet një gjendje e veçantë shpirtërore në të cilën ju tregoni veten se ‘përveç të tërhequrit jo vetëm fizikisht, por edhe sentimentalisht dhe thellësisht, dëshira për të ndërtuar diçka më të rëndësishme së bashku.

A ka ndonjë motiv të fshehtë?

Pra, është me të vërtetë të kesh një romantik përballë, apo ka një qëllim të dytë që dëshiron të arrish pasi të thuash fillimisht “Të dua”? Sipas disa psikologëve, ky qëndrim mashkullor do të shërbente për ta qetësuar gruan për qëllimet e saj të mira dhe për të arritur kështu një qëllim të rëndësishëm, që është mbajtja e saj pranë. Për më tepër, meshkujt e dinë se thënia e kësaj fraze është edhe një formë joshje shumë e fortë, me një ndikim të madh tek ne femrat, të cilave padyshim na ka bërë shumë përshtypje.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.amando.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top