FB

December 23, 2021 | 8:05

Psikologjia e punës në grup, 7 zakonet e ekipeve shumë efektive

Pra, çfarë duhet për të ndërtuar një ekip efektiv? Sipas modelit TESI (Team Emocional and Social Intelligence), ekzistojnë shtatë aftësi që do të kontribuojnë në funksionimin efektiv të ekipit:

  1. Identiteti i ekipit

Një grup me një identitet të fortë ekipor demonstron përkatësinë, një dëshirë për të punuar së bashku dhe një ndjenjë qartësie rreth rolit të secilit anëtar. Grupet me identitet të fortë ekipor kanë gjithashtu shkallë të lartë besnikërie.

  1. Motivimi

Niveli i lartë i motivimit korrespondon me nivelet e energjisë dhe përgjegjësisë së ekipit, dhe nëse konkurrenca funksionon për ose kundër ekipit. Të kesh një ekip të motivuar kërkon njohjen dhe përmbushjen e dëshirave, vendosjen e qëllimeve të shtrirjes, përforcimin e suksesit dhe të qenit këmbëngulës.

  1. Vetëdija emocionale

Vetëdija emocionale e një ekipi përfshin sasinë e vëmendjes që skuadra i kushton vërejtjes, kuptimit dhe respektimit të ndjenjave të anëtarëve të ekipit. Ndërgjegjësimi emocional është një faktor kritik në motivimin, produktivitetin dhe aftësinë e një ekipi për të bashkëpunuar.

  1. Komunikimi

Intuitivisht, ne e dimë se komunikimi është një faktor thelbësor për një grup njerëzish që punojnë së bashku. Ai ofron reagime dhe udhëzime se sa mirë dëgjon secili nga anëtarët e ekipit, inkurajon pjesëmarrjen dhe diskuton tema të ndjeshme.

  1. Toleranca ndaj stresit

Një ekip me tolerancë të mirë ndaj stresit e di se sa mirë po ia del në menaxhimin e presioneve të ngarkesës së punës, kufizimeve kohore dhe nevojës reale për ekuilibrin punë-jetë.

  1. Zgjidhja e konfliktit

Vlerësimi i zgjidhjes së konfliktit të një ekipi do të thotë të shqyrtosh se si një ekip përpunon mosmarrëveshjet dhe nëse ekipi është në gjendje të përballet me fatkeqësitë si një mënyrë për të përmirësuar funksionimin e tij, në vend që të përfshihet në konflikt. Është thelbësore për produktivitetin dhe kreativitetin.

  1. Humor pozitiv

Një ekip me një humor pozitiv është ndërtuar mbi bazat e inkurajimit, një sens humori dhe një pritje për sukses. Humori pozitiv është një faktor kryesor në fleksibilitetin dhe elasticitetin e një ekipi dhe është thelbi i një qëndrimi “mund ta bëj”. Ndikon se sa energjik është qëndrimi i ekipit.

 

 

Burimi / https://positivepsychology.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top