FB

September 13, 2021 | 8:15

Seksi apo telefoni juaj… nga cili do të hiqnit dorë më lehtë?

Çfarë ju krijon më shumë varësi: seksi apo telefoni juaj? Të dy kanë aftësinë për të dhënë një pjesë të kimikateve që rrisin kënaqësinë në tru (dhe rajonet e tjera), kështu që mund të jetë një zgjedhje e vështirë. Por për disa, përgjigja është e qartë. Një në gjashtë mijëvjeçarë (16%) thonë se do të preferonin të hiqnin dorë nga seksi sesa smartphone-i i tyre.

Anketimi i 2000 personave kishte për qëllim të zbulonte se sa njerëz i japin përparësi pajisjeve ndaj pjesëve të tjera të jetës së tyre. Veçanërisht, nuk janë vetëm të rriturit ata që janë të gatshëm të heqin dorë nga romanca për teknologjinë. Në fakt, Gen Z (ata janë 18-24 vjeç) janë të lumtur të sakrifikojnë netët e takimeve (pavarësisht nëse seksi është apo jo i përfshirë) me partnerin e tyre nëse kjo do të thotë që mund të përdorin më shumë telefonin e tyre, më shumë se një në pesë persona (21%) ishin të gatshëm për ta bërë këtë.

Gjithnjë e më shumë gra do të zgjidhnin telefonat e tyre para seksit, ku 16% deklarojnë se do të preferonin të mbanin telefonat e tyre sesa të ishin intimë me një partner, krahasuar me 11% të meshkujve. Në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, banorët e Mançesterit kanë më shumë gjasa të heqin dorë nga seksi para smartphone -it të tyre, me gati një në pesë (18%) që pranojnë se do ta bënin këtë, por vetëm 9% e atyre që jetojnë në Edinburgh janë të gatshëm ta sakrifikojnë atë. Sidoqoftë, më shumë se një në pesë (22%) janë të gatshëm të heqin dorë nga netët e takimit për të vazhduar lundrimin në internet.

E gjithë kjo është mjaft e kuptueshme, thotë ekspertja e marrëdhënieve, Martina Mercer. “Është dëshpëruese të zbulosh se disa mijëvjeçarë do të preferonin smartphone -in e tyre në vend të një takimi fizik, por për fat të keq nuk është për t’u habitur”, thotë ajo.

“Brezat e fundit kanë pasur qasje të pakufizuar 24/7 në mediat sociale dhe internet për gjithë jetën e tyre të rritur. Të kërkosh nga disa që ta injorojnë është njësoj si t’i kërkosh që të mos marrin frymë.”

10 gjërat nga të cilat britanikët do hiqnin dorë para telefonave të tyre

  1. Lojërat (38%)
  2. Shkuarja në palestër (29%)
  3. Grimi (26%)
  4. Alkooli (23%)
  5. Të luash sport (22%)
  6. Shërbimet e transmetimit (18%)
  7. Ushqimi i shpejtë dhe shikimi i sportit (të dy 17%)
  8. Takimet (16%)
  9. Çokollata (15%)
  10. Seksi (14%)

Shumë të rinj kanë përjetuar “trazim emocionesh kur kanë shijuar emocionet e ndjekjes në një mjedis të sigurt dhe marrja e kësaj në botën reale mund të duket si një rrezik i madh”, shton Mercer. “Kërkon shumë më tepër përpjekje, fizikisht dhe mendërisht, ndërsa jep mundësi për refuzim dhe dështim.

“Përveç kësaj, shumë përdorin mediat sociale për të qëndruar të lidhur, për t’u ndjerë pjesë e një grupi, për të vërtetuar mendimet dhe ndjenjat e tyre. Ndërprerja e kësaj mund të bëjë që njerëzit të ndihen të izoluar.”

Pra, nga çfarë do zgjidhnit të hiqnit dorë: seksi, takimet apo telefoni juaj i çmuar?

 

 

Burimi / https://www.huffingtonpost.co.uk

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top