Aktualitet

September 13, 2021 | 8:16

Si të mbroheni nga negativiteti në vendin e punës?

 

Puna merr një pjesë të madhe të jetës sonë dhe për këtë arsye mund të ketë efekte të rëndësishme në gjendjen tonë të përditshme. Sidoqoftë, shumë vuajnë nga një i ashtuquajtur stres pasiv, një lloj humori i keq i shkaktuar nga mjedisi i punës, një negativitet i vazhdueshëm që ndikon në sistemin tonë nervor. Rrjedhimisht, si ta mbani larg këtë negativitet, dhe, si të silleni me kolegët ankues, pesimistë dhe, nganjëherë, provokues? Mendoni që, mjaftojnë pak, madje vetëm dy ose tre persona negativë për të demoralizuar të gjithë zyrën ose, siç ndodh shpesh sot, gjatë videokonferencave në distancë.

1Nuk është kurrë e lehtë të merresh me situata të tilla, veçanërisht kur bëhet fjalë për një jetë të qetë ose, thënë më mirë, punë të qetë. Gjithkush ka një personalitet të ndryshëm dhe, nganjëherë, para kolegëve që ankohen, krijojnë probleme, kritikojnë, shpesh ndiheni të pafuqishëm dhe të frustruar, pothuajse të dorëhequr për t’i duruar ata, në mënyrë që të mos krijoni shqetësime të mëtejshme.

Por tolerimi i shumtë dhe heshtja apo kthimi i kurrizit për një kohë të gjatë, rrezikon të mos jetë strategjia më e mirë, duke pasur parasysh pasojat në ekuilibrin psikologjik të dikujt.

 

Pasojat negative

Në mënyrë që koha në punë të kalojë në mënyrën më të mirë të mundshme, duhet të ketë një element themelor: harmoninë. Falë saj, marrëdhëniet e besimit dhe respektit mund të krijohen pa stres dhe pa e lënë veten të infektohet nga negativiteti i krijuar (edhe pa dashje) nga dikush. Stresi pasiv (stresi i të tjerëve që gjithashtu perceptojmë) tenton, në fakt, të prishë humorin pozitiv që duhet të jetë në trurin tonë, gjë që nuk ndodh nëse infektohemi nga emocionet e të tjerëve. Pasojat janë të pashmangshme: rënia e produktivitetit së pari, e ndjekur nga ankthi dhe nervozizmi i vazhdueshëm. Po, sepse, cilado qoftë arsyeja e mungesës së harmonisë midis xhelozisë, konkurrencës ose papajtueshmërisë thjeshtë të karakterit, problemet dhe momentet e tensionit në këto situata mund të zmadhohen deri në atë pikë sa të kenë ndikim negativ jo vetëm tek ne dhe tek kolegët, por edhe mbi kompaninë ose vetë klientët.

Shkenca ka treguar se truri ynë është i predispozuar për ngjitje emocionale. Emocionet udhëtojnë përmes neuroneve të ashtuquajtura pasqyrë, qeliza nervore të veçanta që ju lejojnë të akordoni dhe në ndjeshmëri me të tjerët. Në këtë mënyrë, për fat të keq, truri gjithashtu përthith të gjithë disponimin, stresin, frikën dhe pasigurinë e personit me të cilin flasim ose biem në kontakt, edhe pse vetëm vizualisht përmes një ekrani.

Sipas studimit nga Universiteti i Kalifornisë, nëse në fushën tonë të të parit është dikush që po përjeton ankth, për shembull, ne automatikisht përjetojmë të njëjtën ndjesi dhe do të kemi efekte të rëndësishme në sistemin tonë nervor.

Mjafton të mbledhësh disa të dhëna të thjeshta, si ato joverbale, vizuale, por edhe ato që lidhen me sistemin e nuhatjes; është vërtetuar, në fakt, se shqisat e nuhatjes perceptojnë erën e djersës të shkaktuar nga tensioni dhe, në të njëjtën kohë, truri është në gjendje të zbulojë nëse është stres i ulët apo i lartë dhe nëse ka kërcënime të mundshme për mjedisin. Studiuesit tani e gjejnë veten të përfshirë edhe më shumë në studimin e ngjitjes emocionale në një dimension krejtësisht të ri, që lidhet me atë dixhital, ku ka metoda të ndryshme komunikimi, por gjithmonë të afta për të përhapur “viruse emocionale” dhe gjendje të tjera shpirtërore.

 

2

Si të shmangni dhe menaxhoni humorin e keq

Ndër ata që ankohen, që e teprojnë me viktimizimin, ata që shmangin marrjen e përgjegjësisë, ata që gjithmonë kanë një justifikim dhe gjithmonë ankohen, diçka duhet bërë për të mbrojtur veten dhe punën e tyre. Këtu janë disa këshilla për të shmangur dhe menaxhuar negativitetin ngjitës në punë:

Kuptimi i shkakut: çfarë i bën disa njerëz kaq negativë dhe intolerantë ndaj gjithçkaje?

Nëse kujdeseni për një mjedis pune të shëndetshëm dhe respektueshëm, përpiquni të bëni një vlerësim objektiv të situatës, duke u përpjekur të mendoni nga një këndvështrim tjetër, jo vetëm i juaji, ndoshta duke folur për këtë me dikë që i besoni. Nëse ju ndodh të flisni me personin në fjalë, pyesni nëse ka diçka që nuk shkon, nëse diçka e shqetëson dhe dëgjoni arsyet e pakënaqësisë së tyre. Mund të jetë gjithashtu një stres ezaurimi ose arsye të tjera serioze: në këto raste duhet të keni shumë mirëkuptim dhe durim.

E kundërta e spirales negative: nuk duhet të dëgjojmë vetëm të tjerët, por edhe veten, duke identifikuar se me çfarë infektohemi, çfarë na bën të ndihemi të irrituar dhe të tronditur. Kuptimi i shkakut të infeksionit është hapi i parë për të ditur se si ta mbroni atë dhe përpiquni të përmbysni spiralen negative, pa u fiksuar. Ju bëni hapin e parë, përhapni humorin e mirë me një buzëqeshje të thjeshtë ose një mirësi. Nëse është e vërtetë që gjendja shpirtërore është ngjitëse, përpiquni t’i infektoni për mirë, duke futur qetësi me komente konstruktive, komplimente dhe duke ndihmuar aty ku është e nevojshme. Ju nuk mund t’i ndaloni të tjerët të menaxhojnë reagimet e tyre, por mundeni, sa më shumë që të jetë e mundur.

Ndërmerrni veprime konkrete: edhe nëse keni vetëbesim të madh dhe mendoni se mund të menaxhoni edhe të pamundurën, është e nevojshme të ruani kufijtë, duke komunikuar me të tjerët, por pa u pushtuar. Duhet të distancoheni nga negativiteti, jo nga njerëzit. Mendoni para së gjithash për veten tuaj, duke u përpjekur të kuptoni se, në një moment të caktuar, ankthi dhe lodhja ju bëjnë shumë më të prekshëm nga sa mendoni. Nëse ka punë për të bërë me kolegët “negativë”, shpjegoni me qetësi se keni një pikëpamje të ndryshme se si të punoni dhe të përqendroheni në detyrë, bazuar në profesionalizmin dhe entuziazmin.

 

Kërko ndihmë: Nëse situata bëhet gjithnjë e më shumë e pakëndshme dhe e padurueshme, idealja do të ishte të flisni me eprorët tuaj dhe t’i njoftoni ata për shqetësimin. Nuk bëhet fjalë për “të bërë spiunin”, por për të argumentuar arsyet e shqetësimit tuaj dhe çdo performancë të dobët të punës. Nuk keni pse të drejtoni gishtin nga askush, por jepni reagime të sakta që ndikojnë gjithashtu në kompani. Mbikëqyrësi juaj mund të kontaktojë një ekspert të Burimeve Njerëzore për t’u kujdesur për problemin dhe të përpiqet ta zgjidhë atë.

4

Në çdo rast, kërkimi i ndihmës nuk është kurrë simptomë e dobësisë, përkundrazi; kur është fjala për shëndetin tuaj mendor dhe fizik dhe performancën tuaj profesionale, nuk duhet ta ulësh kurrë vetkontrollin.

 

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi applavoro.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top