FB

June 20, 2022 | 10:32

Shenjat që tregojnë se vuani nga vetëvlerësimi i ulët

 

Sa shpesh ndihemi të papërshtatshëm në situata që kërkojnë vendosmëri ose aftësi vendimmarrëse dhe sa shpesh ndjejmë atë ndjenjë paralize që na pengon të bëjmë gjënë e duhur për ne?

Vetëvlerësimi i ulët mund të jetë një armë e vërtetë që synohet

“Të jetosh nuk do të thotë vetëm të ekzistosh, por të jesh dhe të krijosh, të dish të gëzosh dhe të vuash, dhe të mos flesh pa ëndërruar “.  Vetëvlerësimi i ulët është një forcë vampirizuese që gllabëron dhe shkatërron gjithçka që është e bukur që mund të kemi dhe ëndërrojmë: potencialin tonë , talentet, ëndrrat, marrëdhëniet tona… Komplekset e inferioritetit mund të bëhen një mënyrë jetese dhe paaftësia për ta dashur njëri-tjetrin mund të bëhet besimi se ato vlejnë pak.

7 shenjat që tregojnë se vuajmë nga vetëvlerësimi i ulët

Sa herë ndaloni së thëni atë që mendoni, nga frika se mos turpëroheni apo gaboheni? A thua shpesh “më fal” ku do të mjaftonte të thuash “më fal”? Këto “shenja” të vogla të vetëvlerësimit të brishtë mund të shtohen dhe të përkeqësojnë ndjenjën tuaj të ulët të vetëbesimit.

Perfeksionizëm

Të duash t’i bësh gjërat në mënyrë korrekte është e shenjtë, por bëhet problem kur për të arritur një qëllim të vetë-imponuar e gjeni veten duke tejkaluar kufijtë tuaj.

Gjuha

Një person me vetëbesim të ulët përdor vazhdimisht fjalë të caktuara. Së pari janë fjalitë mohuese: “është e pamundur; Nuk jam i sigurt;

Ndjenja e fajit

Një person me vetëvlerësim të ulët vuan nga vetëkritika e vazhdueshme, pra nga ndjenja neurotike e fajit tek njerëzit e pasigurt.

Zilia

Zilia është një gjendje që sigurisht mund të lidhet me vetëvlerësimin, ata që vuajnë nga vetëvlerësimi i ulët priren të duan të jenë si të tjerët, të ushqejnë siklet të thellë dhe pakënaqësi ndaj njerëzve, aq sa dëshirojnë dëm vetëm për faktin e posedon një cilësi të caktuar.

Arsyetimi

Frika për të bërë gabime dhe për të qenë gjithmonë të papërshtatshëm, në fakt, i shtyn njerëzit me vetëbesim të ulët të kërkojnë falje shpesh dhe të gjejnë justifikime dhe justifikime për veprimet e tyre dhe gjithashtu për mënyrën e të shprehurit ose të qenies.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi psicoadvisor.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top