FB

September 13, 2021 | 8:20

3 kolegë që ju bëjnë të urreni punën tuaj çdo ditë: taktikat për t’i menaxhuar ato

 

Një atmosferë e qetë në zyrë? Për shumë njerëz është utopi e pastër. Ka kolegë që janë aq të padurueshëm saqë na bëjnë të urrejmë edhe punën që duam. Këtu janë tre kolegët më të këqij që mund të përballeni dhe lëvizjet e duhura për t’i neutralizuar ata.

1

1.Ziliqari

Ju nxjerr keq në sy të shefave, diskrediton punën tuaj, flet keq për ju me kolegët e tjerë, ndjen kënaqësi sa herë që nuk arrini të arrini një qëllim pune ose përmbushni një afat. Të gjitha qëllimet që arrini janë një burim zhgënjimi i madh për të, sepse arritjet tuaja i kujtojnë vazhdimisht të metat e tij të trishtueshme.

Si të silleni me një koleg ziliqar?

Mos i besoni atij asgjë për jetën tuaj private, mos e lavdëroni duke mashtruar veten për të bërë shaka, mos e humbni durimin, shmangni polemikat: do të rrezikonit të luanit lojën e tij. Mos harroni se zilia është një simptomë e vetëvlerësimit të ulët. Ju të dy e dini se ti vlen më shumë: thjesht duhet të përqendroheni tek ky besim, të injoroni gjithçka tjetër me klas dhe të vazhdoni të besoni në aftësitë tuaja.

 

2.I shqetësuari

Për kolegun gjithmonë në ankth, çdo problem pune është një Apokalips i vërtetë. Frika për të mos patur sukses, për të mos përfunduar objektivat, për të bërë një figurë me gjemba me eprorin, janë një burim tensioni shumëvjeçar. Kur duhet të bashkëpunoni në një projekt, ai do t’ju kujtojë vazhdimisht se nuk keni kohë dhe se mund të dështoni në mënyrë të mjerueshme. Nuk ka rëndësi që në fund gjithçka zgjidhet gjithmonë në mënyrën më të mirë dhe se arsyet e zhgënjimit janë të pabazuara, ankthi suprem mbretëron gjithmonë.

Si të silleni me një koleg të shqetësuar?

Nëse je fatkeq në përballjen me një koleg ankthioz çdo ditë, rreziku për t’u infektuar nga negativiteti i tij është shumë i lartë. Si të dalësh nga kjo situatë? Lëshoni të gjithë optimizmin që keni dhe, nëse mundeni, tregojini kolegut tuaj të shqetësuar se i gjithë negativiteti i tij jo vetëm që është i ekzagjeruar, por ju shqetëson. Në rast se ankesat tuaja nuk kanë ndonjë efekt, injorimi i tij është e vetmja rrugëdalje.

2

3.Thashethemexhiu

Ai njeh jetën dhe mrekullitë e të gjithë punonjësve. Gjatë pushimit të kafesë, arrin të japë më të mirën, por çdo moment i ditës është i duhuri për të zbuluar detaje të sikletshme në lidhje me pushimet e fundit të shefit, metodën e punës së një kolegu, flirtet e mundshme të konsumuara në zyrë, duke mos lënë mangut pa nxjerrë nga goja çdo gjë që i kanë dëgjuar veshët. Nëse lajmi është i vërtetë apo i pabazuar nuk ka rëndësi: të gjithë e dinë se ai është personi më pak i matur në zyrë dhe ata janë viktima të mundshme të gjuhës së tij shpuese.

Si të neutralizoni një shok thashethemexhi?

Si ta menaxhoni atë? Tregoni mosinteresim për çdo thashethem, duke kujtuar se gjithçka që ai thotë është e pabesueshme. Shanset për të hyrë në telashe janë të larta, injorojeni dhe ai do të preferojë të gjejë dikë tjetër për të bërë atë që bën më mirë në jetë: gjithmonë flet keq për njerëzit në mungesë të tyre.

 

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi blog.jobvalet.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top