FB

November 26, 2021 | 8:20

Si të përmirësoni ekuilibrin midis punës dhe jetës private?

Gjetja e një ekuilibri mes jetës private dhe asaj profesionale është vërtet e vështirë, veçanërisht kur keni punë kërkuese dhe shumë të përgjegjshme. Gjëja e parë që duhet të kuptoni është se ekuilibri është një shkrirje e dy angazhimeve, veçanërisht nëse punoni nga shtëpia.

Udhëhiquni nga përsosmëria. Gjithmonë duhet të përpiqeni për përsosmëri.

Shkëputuni. Kur jeni gjithmonë në dispozicion, dita juaj e punës nuk mbaron kurrë. Ju duhen ato momente kur shkëputeni. Jepini vetes mundësinë për t’u shkëputur nga puna. Mund të jetë aq e thjeshtë sa të mos kontrolloni e-mailin tuaj në mbrëmje ose në fundjavë.

Ushtrimi. Redukton stresin, pompon endorfinat dhe përmirëson disponimin. Nuk keni një orar për të ngritur pesha? Filloni me një shtrirje joga 15-minutëshe. Do t’ju japë të njëjtat përfitime (në një shkallë më të vogël) duke shtuar një ndjenjë arritjeje dhe kujdesi për veten.

Hiqni qafe humbjet e kohës, si nga aktivitetet ashtu edhe nga njerëzit. Nëse nuk pasqyron prioritetet tuaja të vërteta, vendoseni në listën e gjërave që nuk duhet të bëni. Vizatoni kufijtë.

“Shko në shtëpi” në kohë. Gjykoni produktivitetin tuaj bazuar në rezultatet, jo në orët që shpenzoni, veçanërisht tani.

Mos harroni të shoqëroheni. Nëse nuk jeni mësuar të punoni vetëm, kjo mund t’ju bëjë të ndiheni vetëm. Këto ndërveprime të rastësishme sociale ndihmojnë në prishjen e ditës suaj dhe ta bëjnë atë unike. Luftojeni këtë duke folur me kolegët tuaj disa herë gjatë ditës.

Mos u lodhni për gjërat e vogla. Ashtu si me çdo sipërmarrje të re, nuk do të jeni perfekt herën e parë. Jepini vetes një pushim. Nuk ka asnjë rregull të provuar për të gjetur ekuilibrin punë-jetë. Pavarësisht se si duket ky akt balancues, pjesa më e rëndësishme është se funksionon si për ju ashtu edhe për familjen tuaj. Nëse jeta dhe puna juaj marrin vëmendjen që meritojnë, çfarëdo që të bëni është mirë.

 

 

Burimi / https://www.donnad.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top