FB

May 20, 2022 | 9:00

Si t’u qëndrojmë besnikë vlerave dhe dëshirave tona?

Përgatiti Esmeralda Birçaj, Eksperte e shëndetit mendor

Kur mbarojnë bashkëpunimet profesionale, edhe nëse nuk janë zhvilluar mirë, në fund mbetet gjithmonë diçka e mirë, përtej aftësive të reja profesionale që kemi fituar.

Ashtu si disa njohje dhe marrëdhënie të rëndësishme.

Ashtu si mësimet e jetës se si funksionojnë gjërat dhe disa njerëz, shpesh të ndryshëm nga pamja e tyre, se si të mbrohemi nga grackat dhe si të mbrojmë interesat tona.

Si kur mund të bëjmë gabime dhe të mos i përsërisim, si të bëhemi më të mirë, më efektivë. Por edhe si t’u qëndrojmë besnikë vlerave tona, dëshirave tona, asaj se si duam të jemi dhe të funksionojmë në mënyrë që të jemi në rregull me veten dhe të tjerët.

Koha jonë, duket se kërkon hapje të lehtë, por edhe mbyllje të lehtë me njerëzit dhe bashkëpunimet, një shkallë të lartë perceptimi dhe vëzhgimi, vigjilencë e gatishmëri të vazhdueshme për veprim, por edhe përmbysje e përshtatje. Përveç aftësive klasike që lidhen me aktivitete specifike, marrëdhëniet, komunikimin, vetë-mobilizimin, vetëkontrollin dhe shumë më tepër.

Dhe në përgjithësi, mendoj se sa mirë i përgatisim fëmijët tanë për një botë të tillë? Për këtë realitet funksionues dhe jo vetëm? Kur ne vetë jemi ende të arsimuar në mënyrë eksperimentale dhe kemi ende shumë për të mësuar në një botë që ndryshon vazhdimisht, dhe jo vetëm në punë.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top