FB

February 20, 2021 | 8:16

Të duash është mënyra e vetme për të mos shuar buzëqeshjen

Gratë shemben brenda, zbehen ngadalë, por ato ju buzëqeshin dhe kjo buzëqeshje ju shpëton jetën, ndërsa ajo e tyre po shkatërrohet. Gratë e dinë se të duash njëri-tjetrin është mënyra e vetme për të mos lejuar kurrë që dikush të fik buzëqeshjen.

Gratë e tregojnë veten të fortë sepse e dinë që ana e tyre më intime, ana më e brishtë dhe e fshehur, është një vend vetëm për disa, vetëm për ata që dinë të prekin një zemër duke e prekur vetëm me mendimet e tyre, me shikimin e tyre, me ëmbëlsi. Me dashuri…

Gratë e kuptojnë kur është koha për të shkuar, ato e dinë atë, e ndiejnë dhe e bëjnë, për atë ndjenjë dinjiteti që kanë brenda që nga lindja, pa bërë pyetje, pa e treguar veten të dobët, ato kthehen të qeshura, me flokët që bien dhe shkojnë të pushojnë në sytë e shkëlqyeshëm plot magji, ato largohen pa bërë zë dhe ndërsa largohen, një lot i heshtur u rreshton fytyrën. Kur gratë ngrihen pas asaj goditjeje që nuk e prisnin, ato kanë një dritë në sytë e tyre që i bën ato më të bukura, të veçanta, është drita e atyre që kanë vuajtur dhe mund të mësojnë të duash…

Gratë e dinë që jo gjithçka duhet të shkojë mirë. Mjafton vetëm të jetë e bukur! Kur gratë bien në dashuri, ato ju japin zemrën, sepse ose është përgjithmonë ose nuk është asgjë. Dhe nëse i tradhtoni nuk ishte asgjë. Dhe ti, nuk je asgjë…

 

 

Burimi / https://www.facebook.com/robertoemanuelliofficial/posts/3721621114581674

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top