FB

April 16, 2022 | 10:40

Test personaliteti / Ajo çfarë shihni tregon shumë për ju

Interpretimi i imazheve është shumë personal. Kjo është arsyeja pse testet e personalitetit mund të japin shumë përgjigje. Bëni këtë test dhe kontrolloni se si është personaliteti juaj.

Psikologjia njerëzore ka pasur gjithmonë një hijeshi të caktuar. Mënyra se si ne e perceptojmë botën ndikon gjithashtu në veprimet tona. Aspekte të tilla si karakteri, qëndrimi dhe gjestet tona janë rezultat i shumë situatave. E gjithë kjo na çon më pas në strukturimin e një personaliteti specifik.

Me kalimin e kohës, psikologjia ka pësuar gjithashtu ndryshime të thella. Ne e dimë mirë se si po ndryshojnë mjetet për të analizuar sjelljen dhe personalitetin. Por, në vitin 1921, psikiatri dhe psikoanalisti zviceran Hermann Rorschach zhvilloi një test personaliteti. E gjithë kjo u bë përmes imazheve të formuara nga njollat e bojës. Ishin dhjetë të tillë dhe të gjithë të ndryshëm.

Sot, kur flasim për testet Rorschach, imazhe të tilla vijnë menjëherë në mendje. Kjo e bën të qartë se si studiuesi ishte një pikë referimi vërtet vendimtare. Që atëherë, janë krijuar mijëra teste. Këta përfitojnë nga imazhet abstrakte dhe duan të zbulojnë disa aspekte të personalitetit.

Duke qenë se kompleksiteti i vetes së brendshme është vërtet i lartë është praktikisht e pamundur të shqyrtohet në tërësi. Por si testi Rorshasch, edhe ky test mund të na ndihmojë të zbulojmë diçka për veten tonë. Ndoshta një aspekt pak i thelluar, por që mund të nxirret në dritë.

Testi i personalitetit, cila është gjëja e parë që shihni?

Ajo që ndërtoi Rorschach ka ndikuar në shumë situata. Teste të ndryshme i referohen njollave historike të bojës. Format dhe modelet abstrakte na lejojnë të zbulojmë diçka në lidhje me personalitetin.

Një test në të cilin ka tre rrugë për të ndjekur. Sigurisht, çdo gjë duhet bërë me sinqeritetin më të madh. Pra, gjëja e parë që shohim duhet të na çojë drejt përgjigjes. Prandaj, hapat janë shumë të thjeshtë. Fillimisht shikoni imazhin dhe nga ajo që vini re ne mund të kalojmë në leximin e përgjigjes.

Macja: Ju pëlqen stabiliteti. Nëse kjo është ajo që keni parë së pari në figurë do të thotë se keni një ekuilibër të rëndësishëm emocional dhe psikologjik. Sinonim i zhvillimit personal. Gjithashtu, ju keni përgjegjësi të madhe.

Fytyra: Jeni një person krijues dhe e shihni botën si burim mundësish dhe rezultatesh. Ju keni një shije të madhe artistike. Ju keni një interes të madh për artin, poezinë, muzikën dhe letërsinë.

Shkëmbi: jeni një person optimist dhe i aftë për t’u përshtatur me ndryshimet. Ju jeni gjithmonë në kërkim të njerëzve të rinj me ide gjithmonë të reja. Kështu që nuk lodhesh kurrë.

 

 

Burimi / https://www.chenews.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top