FB

July 9, 2022 | 9:25

Testi i inteligjencës emocionale: le të zbulojmë nëse i kuptoni emocionet

Testi i inteligjencës emocionale është këtu për të na treguar gjithçka rreth jush: a jeni në gjendje të lexoni emocionet, si tuajat ashtu edhe të tjerët? Le ta zbulojmë menjëherë së bashku.

Ju kërkojmë të na tregoni se çfarë keni parë në këtë pikturë, vepër e Samy Charnine. Ky është një vizatim vërtet kurioz, apo jo? Ne duam të dimë se çfarë keni parë më parë: trëndafilin apo peshkun?

A keni parë një trëndafil të verdhë: zakonisht trëndafilat janë një simbol shumë pasionant, i cili flet për ndjenjat dhe emocionet. Në rastin konkret, pra, meqenëse trëndafili është i verdhë, flasim për dashurinë: platonike, eh, jo domosdoshmërisht romantike, por gjithmonë dashuri! Është e qartë se ju jeni dikush që ka shumë miq ose që mund të lidhet menjëherë me njerëzit e tjerë me lehtësi.

Ju keni parë peshq, transparentë dhe plot ngjyra: na vjen keq t’ju japim disa lajme të këqija, por testi ynë i inteligjencës emocionale nuk gënjen. Nëse keni parë peshk, ndoshta nuk jeni në gjendje të lexoni emocionet e të tjerëve aq mirë sa mendoni! Në fakt, peshqit në përgjithësi janë një simbol i ftohtësisë dhe shkëputjes: ata përfaqësojnë një dëshirë për të qenë vetëm, për të vënë veten përpara të tjerëve dhe gjithashtu një mosinteresim të vogël për shoqërimin. Ndoshta duhet të provoni edhe testin tonë të besnikërisë: ne do të jemi në gjendje të kuptojmë nëse jeni vërtet besnik ndaj vetes dhe të tjerëve!

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.chedonna.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top