FB

September 11, 2021 | 8:00

THËNIE / Ashtu si antidoti është më i fuqishëm se helmi, ashtu edhe dashuria është më e fuqishme se urrejtja, e mira më e fuqishme se e keqja!

 

Dikush, gabimisht, gëlltiti helmin: kjo i shkaktoi dëme të tmerrshme, por nëse një mjek i jep menjëherë një antidot të fuqishëm, ai është i sigurt. Meqenëse vetëm antidoti e kthen në gjendjen normale, efektet i duken atij më pak verbuese sesa ato të helmit; por në realitet antidoti është edhe më i fuqishëm, pasi ka triumfuar mbi helmin.

Ashtu si antidoti është më i fuqishëm se helmi, ashtu edhe dashuria është më e fuqishme se urrejtja, drita më e fuqishme se errësira dhe e mira më e fuqishme se e keqja. E mira është po aq e tmerrshme sa e keqja, por duke qenë të dobishme për ne, është normale të veprojmë, dhe në vend të kësaj është e keqja që tërheq të gjithë vëmendjen tonë, pasi ajo prodhon shqetësime. Por shkoni dhe kërkoni të keqen dhe mendimin e saj për të mirën: ajo do të ankohet për goditjet e marra! Sikur ta dinit efektin që kalimi i një fryme drite ka te qeniet e errëta?! … Ato bërtasin, ikin me tmerr. Nuk është fryma e dritës që ka frikë: për të kuptuar fuqinë e së mirës, është e keqja që duhet të vihet në dyshim.

 

Omraam Mikhaël Aïvanhov, filozof bullgar

0

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top