Thënie

September 8, 2020 | 8:00

THËNIE / Çdo ditë njeriu zbulon në të dashurën e tij një bukuri të re

Çdo ditë njeriu zbulon në të dashurën e tij një bukuri të re, një kënaqësi të paprovuar deri atëherë: çdo herë melodia e fjalëve dhe ëmbëlsia e shfaqjeve të dashurisë, përsëritet me një shije të panjohur, që duket sikur e ndien për herë të parë. Jeta nuk është tjetër veçse plotësimi i paprerë i një dëshire që s’ka të sosur. Shpirti nuk është më, veçse një vesfalë, që mban ndezur ditë dhe natë, zjarrin e shenjtë të dashurisë.

Aleksandër Dyma (I riu)

“Zonja me kamelie”

1

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top