Thënie

February 4, 2021 | 8:00

THËNIE / Shoqëria, në njëfarë mënyre mund të krahasohet me zjarrin…

“Shoqëria, në njëfarë mënyre mund të krahasohet me zjarrin: të mençurit ngrohen duke ndenjur në largësinë e duhur, torollakët, pasi janë përcëlluar, struken në të ftohtin e vetmisë, duke u ankuar se zjarri djeg.”

Artur Schopenhauer, filozof gjerman

Crowd of anonymous people walking on busy city street

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top