FB

January 27, 2022 | 8:50

Varësia nga shopping-u rrit depresionin

Gjithnjë e më shumë po shtohen rastet e shopaholics-ut, pra personave që janë të prekur nga sindroma e shopping-ut obsesiv-kompulsiv, e cila i bën të blejnë në mënyrë të shfrenuar, duke u përballur më probleme shumë serioze ekonomike.

Sipas Universitetit të Richmond (ShBA), këto shqetësime përfaqësojnë rreth 18% të popullsisë, pra 5% më shumë po ta krahasojmë këtë vlerë me studime të tjera të bërë në të kaluarën. Studiuesit kanë botuar në “Journal of Consumer Research” një test të sofistikuar edhe për të monitoruar problemet psikologjike me bazë shopping-un e tepruar.

Shqetësimet më të shpeshta, sipas studiuesve janë: depresion, ankth, strest i madh, mungesë vetëbesimi.

 

 

Përgatiti: Manjola EREQI | Botuar në Revistën “Psikologjia”, Nr. 164

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top