FB

August 6, 2022 | 7:45

Mos u dorëzo kurrë: 8 fraza motivuese për ty!

Ka momente në jetë kur bota duket se bie mbi ne, në të cilat forcat tona mungojnë dhe trishtimi na pushton. Qëllimet tona duken të paqarta dhe ne nuk e shohim fundin e rrugëtimit nën kujdesin më të mirë. Gjithçka duket kundër nesh, por kurrë mos u dorëzo: kjo është koha për të rezistuar dhe për të provuar përsëri, sepse lumturia dhe kënaqësia vijnë vetëm kur rikuperojmë nga momentet e vështira.

Këtu janë 8 fraza motivuese që mund të na ndihmojnë të rezistojmë dhe të marrim rrugën e re me më shumë energji se më parë.

1. Forca nuk vjen nga fitoret. Lufta dhe sfidat zhvillojnë forcën tuaj. Kur kaloni nëpër vështirësi dhe vendosni të mos dorëzoheni, kjo është forca. (Arnold Schwarzenegger)

2. Në jetë nuk duhet kurrë të dorëzohemi, t’i dorëzohemi mediokritetit, por përkundrazi të dalim nga ajo “zona gri” në të cilën gjithçka është zakon dhe dorëheqje pasive, duhet të kultivojmë guximin për t’u rebeluar. (Rita Levi-Montalcini)

3. Gjithmonë jam përpjekur. Unë kam dështuar gjithmonë. Mos debatoni. Provo përsëri. Dështoni përsëri. Dështoni më mirë. (Samuel Beckett)

4. Kurrë mos u dorëzo, sepse kur mendon se gjithçka ka mbaruar, aty fillon gjithçka – Jim Morrison

5. Kur diçka ka vërtet rëndësi, kurrë nuk duhet të dorëzoheni. (Gordon Brown)

6. Në mes të çdo vështirësie qëndron një mundësi. (Albert Einstein)

7. E urreja çdo minutë stërvitje, por i thashë vetes: Mos u dorëzo! Vuaj tani – dhe do të jetosh pjesën tjetër të jetës tënde si një kampion. (Muhamed Ali)

8. Ki guximin të ndjekësh zemrën dhe intuitën tënde. Në një farë mënyre ata e dinë se çfarë vërtet dëshironi të bëheni. Çdo gjë tjetër është dytësore. (Steve Jobs)

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.donnad.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top