FB

August 2, 2022 | 7:45

Një ditë e re ka filluar: është koha për t’i dhënë vlerë vetes!

Gjatë jetës suaj, mund të keni hequr dorë nga përvoja të ndryshme për të mos lënë zonën tuaj të rehatisë. Kjo është një histori e zakonshme për shumë njerëz: jo të gjithë janë të prirur të rrezikojnë për të hyrë në aventura të panjohura, duke hequr dorë nga komoditeti i asaj që dinë mirë. Megjithatë, ne mund të bëjmë shumë për veten tonë: ne mund t’i ndryshojmë gjërat dhe t’i bëjmë ato më interesante. Epo, ju ftoj të merrni jetën tuaj në dorë dhe ta bëni atë një kryevepër.

Jeta e një personi që mendon se ka pak vlerë është shumë e lodhshme

Ne e dimë se në të pandërgjegjshme kemi hedhur dhe vazhdojmë të hedhim shumë gjëra të dhimbshme, të mohuara dhe të pazgjidhura: e gjithë kjo shkon për të ushqyer atë thes të zi që Jung përcakton Hijen. Hija përbëhet nga gjithçka që nuk është pranuar dhe ne e konsiderojmë të papranueshme për veten tonë … gjithçka që ne e konsiderojmë të padenjë dhe duam ta fshehim. Kjo padyshim ka të bëjë me faktin se ne e perceptojmë veten si njerëz të pamerituar për t’u vlerësuar dhe dashur. Të goditur nga një ndjenjë e jashtëzakonshme autokritike, jemi të bindur se gjithçka që na shqetëson nuk ka vlerë, pa shpresë, priremi të heqim dorë nga çdo sfidë, duke u tërhequr nga çdo lloj investimi.

Punoni çdo ditë për të arritur versionin më të mirë të vetes

Judy Garland dikur tha: “Jini gjithmonë versioni origjinal i vetes tuaj sesa drafti i dikujt tjetër”. Pse të mos e bazoni jetën tuaj në këtë deklaratë? Ne nuk mund të jetojmë jetën e dikujt tjetër, rrobat e vetme me të cilat mund të japim më të mirën nga vetja janë tonat.

Çelësi për të ndryshuar

Ajo që të bën të lumtur është… tani. Sa herë ju ndodh të shtyni atë që është më e rëndësishme për ju? Nëse nuk reagoni, nuk do të vijë dita kur do të ndiheni gati, të pjekur për të përmirësuar jetën tuaj. Për të bërë një ndryshim, ju duhet një veprim radikal, një lëkundje e vogël: një vullnet që vjen nga vetëdija se vazhdimi i të vepruarit siç keni bërë gjithmonë, vetëm sa mund të përforcojë ndjenjën tuaj të pamjaftueshmërisë dhe pakënaqësisë.

7 hapa për të arritur versionin më të mirë të vetes

  1. Shikoni veten dhe dëgjojeni atë
  2. Ndryshoni mendimet tuaja
  3. Hap sirtarin e ëndrrave të tua
  4. Mësoni artin e durimit
  5. Imagjinoni realitetin që dëshironi
  6. Krijoni një hapësirë të veçantë për veten tuaj

 

 

Përgatiti K.I / Burimi psicoadvisor.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top