FB

June 18, 2022 | 7:00

THËNIE / Nga gjithë mjetet që përdor njeriu, libri është, pa as më të voglin dyshim, më i habitshmi. Të tjerat janë zgjatime të trupit njerëzor.

“Në një nga esetë më të famshme Jorge Luis Borges shkruante se, “nga gjithë mjetet që përdor njeriu, libri është, pa as më të voglin dyshim, më i habitshmi. Të tjerat janë zgjatime të trupit njerëzor. Mikroskopi dhe teleskopi janë zgjatime të shikimit, telefoni, zgjatim i zërit, parmenda dhe shpata, zgjatime të krahut. Kurse libri është tjetër gjë: libri është zgjatim i kujtesës dhe i imagjinatës së tij. Libri tipografik është mitra e pastër e qytetërimit tonë. Lindja e tij është ngjarja dhe shpikja më e madhe e njerëzimit.” Për fat të keq fëmijët tanë vazhdojnë të grisin libra dhe ne të rriturve nuk na bën përshtypj. Kur i shohim librat e grisur në vend që ti regullojmë duke ftuar edhe fëmijën në këtë process, i bëjmë shuk dhe i hedhim në plera.

Nga Lira GJIKA

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top