FB

February 11, 2021 | 8:00

THËNIE / Shpresa është diçka më e mirë nëse kemi guximin ta arrijmë, të punojmë dhe të luftojmë për të

 

Shpresa nuk është optimizëm i verbër. Nuk është të injorosh madhësinë e detyrës që ke përpara ose bllokimet dhe pengesat që qëndrojnë përpara rrugës tonë. Ajo nuk është e ulur anash trotuarit duke na pritur dhe as duke u kthyer nga një luftë.

Shpresa është ajo gjë brenda nesh që këmbëngul përkundër të gjitha provave të kundërta, se diçka më e mirë na pret nëse kemi guximin ta arrijmë atë, të punojmë dhe të luftojmë për të.

Shpresa është besimi se fati nuk do të shkruhet për ne, por nga ne, nga burrat dhe gratë që nuk janë të kënaqur të vazhdojnë me botën ashtu siç është, por ato të cilët kanë guximin të rimarrin botën ashtu siç duhet.

Barack Obama, presidenti i 44-të i SHBA

1

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top