Këshilla & Arsye

January 5, 2021 | 8:18

Vajzës time…

Kur të rritesh, kur të bëhesh më e madhe, kur jeta të të largojë nga unë dhe nuk do të mund të kujdesem më për ty, dëgjo diçka që do të të them:

1

Nëse të pëlqen një bluzë, e vesh, dhe nëse të pëlqen një fund, e vesh sërish.

Nëse dëshiron të presësh flokët, i pret, dhe nëse të pëlqen të grimohesh, trukohesh.

Nëse të pëlqen një këngë dhe e dëgjon, dhe nëse të pëlqen ta kërcesh, e kërcen.

Që askush të mos vijë kurrë të të tregojë se si të jetosh jetën tënde!

Nëse do të mund t’i jepja tri gjëra vajzës sime ato do të ishin: aftësia për të dashur veten dhe të dhënit gjithmonë vetes vetëvlerësim, forca për të ndjekur ëndrrat dhe aftësinë për të kuptuar se për të qenë e lumtur, thjesht duhet t’i pëlqejë vetja.

 

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi Web

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top